Right-Oh groeit tegen de stroom in: ledenaantal gegroeid naar ruim vierhonderd

Foto: Archief Right-Oh

Voetbalvereniging Right-Oh heeft in het ‘coronajaar’ een kleine 100 nieuwe leden bij kunnen schrijven, daar zal menig dorpsclub van gaan likkebaarden. Veel clubs hebben moeite om in het coronajaar hun ledenbestand op peil te houden.

Nieuwe weg ingeslagen
Volgens voorzitter Samir Amrani Nejjar is het een gevolg van een ingeslagen weg die het bestuur heeft genomen, zonder ook maar iemand tekort te doen. “Na een periode met een interim bestuur, hebben we nu een voltallig bestuur kunnen creëren. In het verleden hebben we de organisatie rondom de elftallen weleens onderschat, dat gaan we nu veel beter in de steigers zetten, dus de teams beter faciliteren, zodat de spelers ook graag bij ons blijven voetballen.”

Vooral bij de dames en meisjes heeft de club een grote stap gezet. Op een heel goed georganiseerde clinic in april kwamen zomaar een kleine zeventig deelnemers op af. “Dat was inderdaad echt een groot succes, er kwamen ook moeders mee, die graag een balletje mee wilden trappen, super leuk toch. Veel meiden namen vriendinnen en kennissen mee, het had een beetje een sneeuwbaleffect en echt allemaal spelers uit de eigen gemeente.” Daarom doet Right-Oh het 20 mei nog een keer. Momenteel zijn er voldoende dames voor een zondag elftal en 1 of 2 30+ teams. Ook bij de meisjes is er potentieel om een elftal op te zetten in competitieverband.

“Met het bestuur hebben we wel een duidelijke visie waar we de komende jaren mee bezig willen zijn. Ouders spelen daarbij ook een belangrijke rol. Leden werven is natuurlijk stap één maar de spelers moeten ook voelen dat het hier goed georganiseerd is”, aldus de voorzitter.

Regelen
Ook bij de jeugd zit het ledenaantal in de lift. Zo is er vorig jaar een compleet nieuw vriendenteam ingeschreven bij de JO-17 en is de groep onder 7 gegroeid naar meer dan 20 voetballers. Ook in de andere leeftijdscategorieën zijn er spelers bij gekomen. Daarmee gaat Right-Oh naar minimaal 21 jeugdteams in het nieuwe seizoen. Dat is mooi maar zorgt ook voor uitdagingen. Amrani Nejjar; “We gaan dan ook de trainingen en de begeleiding van de jeugdelftallen anders structureren. Natuurlijk zijn we bijzonder blij met al deze nieuwe aanwas maar dat betekent ook dat we als bestuur aan de bak moeten om alles te faciliteren!”