Aanstormend talent: Davey van Ark (Berkdijk)

Kaatsheuvel – Davey van Ark speelt doorgaans in de voorhoede van Berkdijk zaterdag 1. Het liefst staat hij in de spits, maar op de flanken kan hij ook prima uit de voeten. Bij de meeste clubs is zondag 1 het hoogste team. Bij Berkdijk spelen zaterdag 1 en zondag 1 allebei op hetzelfde niveau: vierde klasse. Volgens Davey wordt er op de club gezegd dat zaterdag 1 hoger speelt dan zondag 1. Technisch gezien zit Davey dus bij de selectie. Wij spraken met de spits over zijn kwaliteiten, niveauverschil met de selectie en zijn mogelijke transfer.

Kwaliteiten

Hij begon op zijn derde bij Berkdijk te voetballen, na verschillende jaren bij verschillende clubs te hebben gespeeld, speelt Davey nu alweer twee jaar bij Berkdijk. Zijn tussenstops: vier jaar RWB en vijf jaar Kozakken Boys. Davey wilde graag ergens anders op hoger niveau voetballen.

Kwaliteiten heeft hij zeker. Zo is hij snel en zeer technisch, maar natuurlijk heeft ook Davey ‘zwakke punten’. ‘’Eerst was ik echt tweebenig, maar mijn linkerbeen is weer wat minder geworden. Dus ik wil toch weer terug naar dat linkerbeen’’, zegt Davey. Daarnaast wil hij ook wat ‘ervaring opdoen’, zo wil hij slimmer denken tijdens de wedstrijd. ‘’Ik wil slimmere en betere loopacties kunnen maken.’’

Niveauverschil met de selectie

Davey heeft al vier wedstrijden meegedaan met de zaterdag 1 van Berkdijk. Dat beviel hem goed, hij wist zelfs al twee keer te scoren. ‘’Het was zwaarder en fysieker dan ik gewend was’’, vertelt Davey. Fysiek kan hij nog wat beter worden, daar kwam hij af en toe nog wat tekort. Maar als het gaat om de andere aspecten van het voetbal kon Davey het goed bijbenen.

Mogelijke transfer

In het verleden heeft Davey al bij andere clubs geprobeerd hogerop te komen. Die drang is er nu nog steeds, maar wel wat minder dan eerst. ‘’Ik zou graag dit seizoen kampioen worden bij zaterdag 1, en anders volgend seizoen. En misschien nog een andere club die tegemoet kan komen om nog hogerop te voetballen’’, vertelt Davey. Met een verleden bij RWB en Kozakken Boys liggen die clubs dan snel voor de hand, maar Davey geeft aan niet terug te willen naar die clubs. Hij kijkt wel wat er op zijn pad komt.