Kennismaken met… Joey van Wanrooij (NEO’25)

Foto: Archief NEO’25

Sprang-Capelle – In onze vaste rubriek “Kennismaken met…” doen we dat deze week met een speler van NEO’25: Joey van Wanrooij. Volgens zijn trainer, Stefan Brok, iemand die nooit echt in de schijnwerpers staat, maar wel een stille kracht van het eerste elftal van de zaterdagvereniging uit Sprang-Capelle. We gingen met Joey in gesprek over onze gebruikelijke vragen, wat in ieder geval een eervolle vermelding opleverde voor Julian Vos en Dave Uters.

Algemene gegevens

NaamJoey van Wanrooij
Actief bij (en als wat)NEO 1 als links- of rechtsback
Actief geweest bijIk heb voorheen ook nog bij VV DESK gevoetbald.
Mooiste voetbaltenueElk jaar weer het thuis tenue van mijn favoriete club Ajax, en natuurlijk ook het NEO tenue, dat speelt natuurlijk altijd lekker.
Kleur voetbalschoenenGewoon zwart zonder teveel kleuren, zoals het hoort bij een verdediger.
Mooiste sportparkSportpark de Gaard natuurlijk, door de fijne ligging en de gezelligste kantine. Hopelijk mag die weer snel open!

Joey, stel jezelf eens voor aan de volgers van De Langstraat Voetbal?
“Ik ben Joey van Wanrooij, 24 jaar en woonachtig in Kaatsheuvel. Al op jonge leeftijd ben ik begonnen met voetballen bij VV DESK, waar ik vanaf de F’jes alle selectie elftallen heb doorlopen tot en met de A1. Na al die jaren bij DESK gevoetbald te hebben vond ik het tijd voor een nieuwe stap.

Na één jaar in de A1 van DESK gevoetbald te hebben ben ik overgestapt naar NEO’25, waar ik onder de toenmalige trainer Antoin van Pelt mocht aansluiten bij de selectie om mezelf te laten zien.

Ik was op dat moment eigenlijk nog een A-speler en merkte dat de stap naar de senioren toch best groot is.In mijn eerste jaar was het dus nog flink wennen en heb ik ook nog veel minuten gemaakt bij de A-selectie en het 2e. In de seizoenen hierna heb ik hard getraind om beter te worden en zoveel mogelijk minuten te maken. In mijn eerste drie seizoenen bij NEO’25 heb ik basisplekken veelvuldig afgewisseld met een plekje op de bank en heb ik vaak moeten knokken voor mijn plek. Een onbetwiste basisspeler was ik dus nog niet, maar dit is wel altijd mijn doel gebleven. Ik ben daarom ook enorm trots dat dit onder mijn huidige trainer, Stefan Brok, wel gelukt is in het seizoen 2019/2020, waarin we een mooie 7e plaats hebben behaald met een team met veel jonge gasten. Ook in het “corona”-seizoen mocht ik weer beginnen als basisspeler en schoten we uit de startblokken. Helaas zat dit seizoen er voor iedereen na 3 speelrondes al op. Tot zover mijn voetbalcarrière.

Naast voetballen ben ik normaal ook vaak te vinden in de sportschool of bij vrienden met een flesje bier. Verder heb ik in Januari mijn master Werktuigbouwkunde gehaald en ben ik sinds Februari begonnen als trainee bij Ennatuurlijk, een warmtebedrijf in Eindhoven.“

Wat zijn op voetbalgebied je sterke en zwakke punten?
“Mijn sterke punten zijn toch vooral mijn inzet en winnaarsmentaliteit. Een aanvaller zal mij daarom altijd meerdere keren tegen komen. Ik ga altijd voorop in de strijd en probeer altijd mijn teamgenoten daarin mee te krijgen. Ik ben van mening dat je inzet de basis is om als team een goede pot te voetballen. Als je niet 110% geeft kan je nog zoveel talent hebben maar dan zal je het toch afleggen tegen iemand met minder talent die wel die 110% geeft. Als ik een zwak punt op moet noemen is dat denk ik mijn trap. Ik heb niet de beste trap, dus je zal mij niet snel heel de wedstrijd met cross passes zien strooien of de bal van 30 meter in de kruising zien schieten, dat laat ik daarom dan ook maar aan mijn teamgenoten over.“

Wat is je mooiste voetbalherinnering?
“Er zijn natuurlijk een hoop mooie voetbalherinneringen, maar als ik er dan eentje moet kiezen dan ga ik voor het kampioenschap met de B1 van DESK. Dat was namelijk pas mijn 2e kampioenschap na het kampioenschap in de F5. Maar op een oudere leeftijd is het toch wat mooier, op groot veld in een betere competitie. Het kampioenschap met de B1 was heel mooi om mee te maken en smaakt zeker naar meer.“

Wie is je meest opvallende teamgenoot?
“Dan ga ik voor een oud-teamgenoot van mij: Dave Uters. Ondertussen is hij helaas al gestopt met voetballen maar ik heb altijd veel gelachen met hem. Hij zat altijd te dollen en bracht de nodige voetbalhumor mee de kleedkamer in, iets wat bijdroeg aan een goede sfeer in het team. Een goede sfeer in het team is iets wat ook zeker belangrijk is om goede resultaten te behalen.“

Van welke trainer heb je het meeste geleerd?
“Dit vind ik een hele lastige vraag. Er zijn namelijk meerdere trainers waar ik enorm veel van geleerd heb op verschillende vlakken. Zo heb ik bij DESK 2 trainers gehad die mij enorm veel geleerd hebben qua techniek. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik een sterke basistechniek heb ontwikkeld. Daarnaast heeft Antoin van Pelt mij in mijn eerste jaren bij NEO’25 ook veel geleerd. Hij heeft toen ook veel met mij gesproken over wat ik moest doen om de stap richting de senioren te maken. Onder hem ben ik sterker geworden in de duels en heb ik mezelf leren aanpassen aan het seniorenvoetbal. Ook van mijn huidige trainer, Stefan Brok, leer ik erg veel. Stefan is tactisch erg sterk en heeft een duidelijke visie op hoe hij ons graag ziet voetballen. Dus zeker op tactisch vlak leer ik veel bij.“

Wat zijn je ambities binnen de voetballerij?
“Ik ben iemand die altijd voor het hoogst haalbare wil gaan, maar wel op een plek waar ik mij prettig voel en waar ik met vrienden speel. Daarom zit ik goed op mijn plek bij NEO 1. Het eerste van NEO is natuurlijk op deze plek het hoogst haalbare. Daarnaast ben ik mij ook bewust dat ik niet gescout zal worden door Ajax, dus die ambitie zal ik ook niet hebben. Ik hoop de komende jaren een vaste basisspeler te blijven bij het eerste elftal. We hebben een leuk team met een mix van ervaren mannen en jonge talenten. Als we doorgaan op de voet, zoals we het afgebroken seizoen begonnen zijn, dan denk ik dat we het komende seizoen zeker een gooi kunnen doen naar een periodetitel. Daarnaast is natuurlijk mijn doel om nog eens te promoveren naar de 2e klasse.“

Wat is voor jou de meest opvallende regioclub?
“Er zijn natuurlijk wel een aantal opvallende regioclubs. Ik vind DESK bijvoorbeeld nog altijd een mooie club waar ik veel vrienden heb zitten. Ze hebben onlangs de overstap gemaakt naar zaterdagvoetbal. Dus wie weet kom ik ze over een aantal jaar tegen in onze competitie. Maar NEO blijft wel de meest opvallende regioclub natuurlijk. Het is een enorm gezellige club met veel trouwe supporters. Het is daarnaast altijd gezellig in de kantine en er worden veel feestjes en activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Daarnaast wordt NEO in de competitie vaak gezien als een ploeg waar clubs niet graag tegen voetballen omdat wij altijd een stugge en hardwerkende ploeg hebben staan. Dat is natuurlijk ook lekker om te horen.“

Wie is voor jou de beste speler uit de regio?
“Er zijn natuurlijk veel goede spelers uit de regio. Maar persoonlijk heb ik veel bewondering voor Julian Vos. Het is maar een klein mannetje maar hij heeft echt een enorme trap in zijn benen. Daarnaast bezit hij ook nog een portie strijdlust. Na een aantal seizoen heeft hij daarom ook een overstap naar Wilhelmina verdient, op toch nog een aardig jonge leeftijd. Toch hoop ik weer snel samen te voetballen met hem. Ik denk dat we met Julian de komende jaren zeker bovenin mee zouden kunnen draaien in de competitie.“