Aanstormend talent: Mitch Soffner (NEO ’25)

Sprang-Capellle – De 21-jarige Mitch Soffner is spits bij NEO ’25 1. Hij heeft de zware taak gekregen om zijn voorganger de vergetelheid in te schieten. Na een zware blessure kon Mitch eindelijk weer eens gaan voetballen, maar toen gooide het virus roet in het eten. Wij spraken met de spits, die al zijn hele leven bij NEO ’25 speelt, over zijn ernstige blessure, kwaliteiten en ambities.

Gebroken scheenbeen

Twee jaar geleden, op de training, daar gebeurde het. Mitch is geen fan van trainen met scheenbeschermers, dat kwam hem duur te staan. ‘’Ik kreeg een volley, ik wilde vol uithalen maar een verdediger was eerder bij die bal en schoot de bal weg. Ik haal vol met mijn scheen door tegen zijn knie’’, vertelt Mitch. Zijn scheenbeen was op slag gebroken en minuten later stond de ambulance op het veld.

Verrassend genoeg concludeerde het ambulancepersoneel dat het geen gebroken been was. Maar toen bleek dat Mitch niet eens kon staan is hij toch naar het ziekenhuis gegaan. Na zeven weken gips tot aan lieshoogte en nog eens een poos met een brace om gelopen te hebben, kon Mitch na één jaar revalideren eindelijk weer volop rennen en voetballen.

Kwaliteiten

‘’Een goed schot en een snelle actie heb ik wel’’, zegt Mitch. Hij ziet Depay dan ook als zijn ‘idool’. ‘’Ik vind het mooi hoe hij speelt, hij is altijd sterk aan de bal, goed schot, technisch en altijd naar voren willen.’’ De spits herkent zichzelf er dan ook in terug. Zijn trainer Stefan Brok traint Mitch al vier jaar in de senioren, hij vindt het een erg fijne jongen om mee samen te werken.

‘’Mitch heeft alles in huis om uit te groeien tot een hele goede spits. Hij is snel, fysiek sterk en heeft een goed schot. Met het gemak waarmee hij ballen kan raken, onderscheidt hij zich’’, vertelt Stefan. Volgens Stefan mag Mitch af en toe wel wat rustiger afwerken. Verder kan hij nog ‘wat slimmer’ worden, maar daar speelt ook ervaring een rol zegt Stefan.

Met elk elftal gepromoveerd

Mitch heeft een aparte statistiek achter zijn naam. ‘’Ik ben in de jeugd altijd wel een keertje gepromoveerd, dus dan moet dat in het eerste uiteindelijk ook wel een keertje lukken’’, vertelt hij lachend. Het echte doel is kampioen worden en tweede klasse te gaan spelen met NEO ’25.