Voortuitblik op het aankomende seizoen met RWB trainer Larry van Ommen

Foto: Archief RWB

Waalwijk – Steeds meer mensen in Nederland zijn gevaccineerd, de tendens qua Corona besmettingen is dalend en het normale leven lijkt voorzichtig weer opgepakt te kunnen gaan worden. Hopelijk zet deze lijn zich door en kan er in het laatste weekend van september gestart worden aan weer een volledig voetbalseizoen. De komende weken gaan we in gesprek met een aantal regionale trainers om vooruit te blikken op het aankomende seizoen. We trappen af met RWB-trainer Larry van Ommen.

Er kan inmiddels weer met het volledige team getraind worden; de voorbereidingen op het komende seizoen kunnen gestart worden. Hoe kijk je hier als trainer tegenaan?
“Het was natuurlijk voor iedereen een lastige tijd. We hebben heel lang getraind, zonder wedstrijden te spelen. De spelers ouder dan 27 hebben daarbij natuurlijk ook langere tijd enkel in viertallen kunnen trainen. Op een gegeven moment was iedereen er ook wel klaar mee.

Gelukkig hebben we nog een aantal wedstrijden onderling kunnen spelen, maar iedereen snakt naar de competitie waarin we het weer tegen andere clubs op kunnen nemen. Volgende maand (juli) nemen we rust en vanaf 8 augustus gaan we er weer vol tegenaan met de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2021-2022.”

Hoe gaat deze voorbereiding er voor jouw club uit zien?
“We trainen nu nog twee keer in de week tot eind juni. Vanwege het EK zullen er ook nog wel wat trainingen vervallen en hopelijk kunnen we ook nog een aantal wedstrijden op de club bekijken.

Bij RWB zullen de spelers van de selectie en JO19 in de maand juli een 7 tegen 7 toernooi kunnen spelen. Vanaf zondag 8 augustus starten we met een dubbele training. En dan zullen we weer toewerken naar de eerste oefen- en bekerwedstrijden in september.”

Welke spelers zijn er volgend seizoen niet meer bij?
“Volgend seizoen raken we een drietal spelers kwijt: Mickey van Boxtel, Pjotr ten Berge en Luuk van Beerendonk.

Mickey van Boxtel (aanvaller) en Pjotr ten Berge (verdediger) gaan samen naar SC ’t Zand en gaan daar kijken of ze de eerste klasse aan kunnen.

En hun vriend Luuk van Beerendonk,  die de afgelopen twee seizoenen de eerste keeper bij ons was, gaat naar WSC Waalwijk, de club waar hij in de jeugd gespeeld heeft. Hij gaat proberen om daar de eerste keeper te worden in de tweede klasse. Hij heeft in de afgelopen twee seizoenen in ieder geval bewezen een goede, constante keeper te zijn.

Het is erg jammer dat deze drie vrienden onze club gaan verlaten, ik wens ze langs deze weg in ieder geval veel succes bij hun nieuwe club.”

En welke spelers komen volgend seizoen de gelederen versterken?
“We krijgen voorlopig één nieuwe speler erbij. Zijn naam is Matthew Vos, hij is een verdediger en komt van Wilhelmina uit Den Bosch.

We zijn nog op zoek naar een keeper om de selectie te versterken. We hebben nog tot 15 juni, dus wie weet.”

Wat zijn de verwachtingen en doelstellingen voor het komende seizoen?
“Laten we in ieder geval hopen dat we eindelijk een keer een seizoen kunnen uitspelen. In de afgelopen twee jaar hebben we 21 competitiewedstrijden gespeeld en er nog geen één verloren. Dat is uiteraard een mooie teamprestatie en daar ben ik als coach erg trots op. Ik hoop dan ook zeker dat we deze lijn in het komende seizoen door kunnen gaan trekken.

Dit seizoen waren we ook door in de beker. Ik vind het altijd mooi om ver te komen in de beker. Als speler heb ik ooit de districts- en landelijke beker gewonnen met VV Dongen (in 2009-2010, red.). Dat was het mooiste seizoen uit mijn voetbalcarrière en zorgt voor fantastische herinneringen. 

We hebben dezelfde competitie indeling als die van dit seizoen en dus een mooie competitie met heel veel derby’s, dus dat is geweldig. Met de start van afgelopen seizoen hebben we bewezen dat we bovenin mee kunnen doen. We gaan voor een plaats in de top 5 en het zou mooi zijn om als promovendus een periode te halen.”