LMTT: Toptoernooi voor meiden beleeft 4de editie

Waalwijk –  Aankomend weekend (19 en 20 juni) vindt bij WSC zowel op de zaterdag als de zondag een top toernooi plaats. Een meiden top toernooi welteverstaan. We spraken een van de organisatoren van dit toernooi – Stijn Sleeuwenhoek – om meer te weten te komen over dit mooie initiatief genaamd het Langstraat Meiden Top Toernooi.

Het LMTT: een toptoernooi
De organisatie van het LMTT wil de naam graag zoveel mogelijk eer aandoen. Zowel qua deelnemers, maar ook zeker qua organisatie moet het voor hen een top toernooi zijn. In Nederland zijn er niet heel veel toernooien waarin op een hoog niveau wordt gevoetbald. Dit bleek ook wel na de opstart van het LMTT in 2017. Het toernooi werd immers regionaal opgezet, maar het verhaal over de goede organisatie ging al snel rond.

Foto: archief WSC / LMTT

“Qua organisatie proberen we er ieder jaar iets speciaals van te maken. Dit jaar wordt het helaas allemaal iets soberder. Er is fruit langs de lijn, de EHBO is aanwezig en er zijn voor iedere wedstrijd officiële scheidsrechters aangesteld. In het verleden hebben we bijvoorbeeld ook een keer een freestyle voetballer en een bekende YouTuber uitgenodigd. Maar ook bekende voetballers die de prijzen uit zijn komen reiken is natuurlijk super tof”, aldus de organisatie.

En het mooie is: ook voor de club is het een top toernooi. Qua kantine opbrengsten behoort het toernooi ook tot een van de grotere van de jaarkalender. “En dat is alleen maar mooi natuurlijk. We zijn een echt WSC-toernooi, al trekken we op sommige vlakken wel ons eigen plan.” Zo heeft het LMTT bijvoorbeeld een eigen Facebook–  en Instagram pagina (links plaatsen). Dat het toernooi een echt WSC-toernooi is blijkt wel; in het verleden had de organisatie dusdanig veel sponsorgeld over, dat het hiervan de club een pannaveld kon schenken.

De editie van 2021
Lange tijd was het de vraag of dit jaar de vierde editie van het LMTT georganiseerd zou kunnen worden. “Normaliter starten we één dag nadat het toernooi afgelopen is met de eerste voorbereidingen van de volgende editie. De echte start van de voorbereiding start dan in november/december. Dat hebben we afgelopen jaar door de Corona-maatregelen niet gedaan.” Laat in mei kwam (alsnog) het bericht dat de editie van dit jaar doorgang kan vinden. En dat is mooi, want het toernooi is voor alle meiden bij WSC altijd de kers op de taart.

Foto: archief WSC / LMTT

Zaterdag rond de klok van half 11 wordt er door de meiden van WSC MO17-1 afgetrapt tegen de leeftijdsgenoten van vv Schaesberg (afkomstig uit het zuiden van Limburg) en volgen er ook nog wedstrijden tegen tegenstandsters uit Utrecht, Twente en Zeeland. In de andere categorieën waarin gespeeld zal worden (de MO13 en MO11) zullen de Waalwijkse meiden bijvoorbeeld ook nog uitkomen tegen leeftijdgenoten van Buitenveldert (een vooraanstaande vereniging in het meiden- en vrouwenvoetbal). Natuurlijk worden er ook wedstrijden gespeeld tegen regionale verenigingen en wordt de naam van het toernooi dus volledig eer aan gedaan.

Het allermooiste is dat er tijdens beide dagen publiek aanwezig mag zijn bij het toernooi. Benieuwd naar het toernooi en de speeltijden? Lees dat dan op het programmaboekje van het LMTT.