Aanstormend talent: Sam Melsen (Olympia ’60)

Dongen – Het eerste team van Olympia ’60 heeft achterin een snelle en sterke verdediger lopen. Samuel Melsen, of eigenlijk Sam, zo wordt hij door iedereen genoemd. Hij speelt pas een jaartje in het eerste van Olympia ’60, laatste man is zijn positie maar op het verdedigende middenveld zou hij ook uit de voeten kunnen. Wij spraken met de Dongenaar en zijn trainer Mo Duzgun over zijn kwaliteiten en ambities.

Kwaliteiten

Sinds zijn twaalfde speelt Sam bij Olympia ’60, daarvoor droeg hij vijf jaren de clubkleuren van VV ONI. Naast voetbal doet de centrumverdediger ook nog wat aan fitness. Daar heeft hij heel veel aan, want aan kracht op het veld is geen gebrek volgens zijn trainer Mo Duzgun: ‘’Hij is snel en fysiek sterk, maar beide eigenschappen moet ik hem nog beter leren gebruiken.’’

Yaya Touré en Paul Pogba zijn namen die Sam wel liggen. Hij is fan ze en herkent zichzelf er ook in. ‘’Beetje zelfde soort speler, groot, lang, sterk, dat is wel mijn idool ja’’, vertelt Sam. Trainer Mo vergelijkt hem met Dumfries, ook weer zo’n zelfde, krachtige, lange en snelle speler.

Leerpunten

Sam wil zichzelf nog ontwikkelen als het gaat om luchtduels en rust en controle aan de bal. Als hij daar nog wat stappen in weet te zetten wordt het een nog completere speler. Mo kijkt er anders naar: ‘’Hij moet zijn eigenschappen, kracht en snelheid, beter leren gebruiken. Dan wordt hij zeker een steunpilaar.’’

Ambities

Momenteel speelt het eerste van Olympia ’60 in de 4e klasse. Sam zou graag kampioen willen worden en een klasse hoger spelen met Olympia ’60. ‘’Ooit wil ik ook aanvoerder worden van de selectie en een zo hecht mogelijke groep opbouwen’’, zegt Sam. Momenteel heeft hij geen behoefte om hogerop te voetballen bij een andere club. Maar mocht er een aantrekkelijk aanbod langskomen zal hij dat serieus overwegen, vertelt Sam.