Voortuitblik op het aankomende seizoen met Vlijmense Boys trainer Erik van Esch

Foto: Arjan van Dongen

Vlijmen – Steeds meer mensen in Nederland zijn gevaccineerd, de tendens qua Corona besmettingen is dalend en het normale leven lijkt voorzichtig weer opgepakt te kunnen gaan worden. Hopelijk zet deze lijn zich door en kan er in het laatste weekend van september gestart worden aan weer een volledig voetbalseizoen. De komende weken gaan we in gesprek met een aantal regionale trainers om vooruit te blikken op het aankomende seizoen. Deze keer gaan we in gesprek de trainer van Vlijmense Boys: Erik van Esch.

Er kan inmiddels weer met het volledige team getraind worden; de voorbereidingen op het komende seizoen kunnen gestart worden. Hoe kijk je hier als trainer tegenaan?
“Aan de voorbereiding zijn we nu nog niet begonnen. We trainen wel sinds het weer mag twee maal per week. In eerste instantie was dat in viertallen, maar sinds kort gelukkig weer met het complete team. Dit is zowel met het eerste als het tweede, dus als volledige selectie. De opkomst is erg hoog, wat ook wel aangeeft dat de spelers het ook gemist hebben. Het is natuurlijk wel trainen zonder het doel van een wedstrijd, maar die komen er gelukkig straks wel weer aan. We hebben zondag 13 juni al wel een onderlinge wedstrijd gespeeld tussen ‘een’ en ‘twee’ om in ieder geval weer aan een groot veld te wennen.”

Hoe gaat deze voorbereiding er voor jouw club uit zien?
“We trainen deze week nog en dan stoppen we even. We beginnen vroeg in augustus met de  voorbereiding op het nieuwe seizoen met een aantal trainingen. Verder staan er natuurlijk de gebruikelijke oefen- en bekerwedstrijden op de rol. Wel valt de bouwvak vakantie heel laat maar daar heeft iedereen last van.”

Welke spelers zijn er volgend seizoen niet meer bij?
“Onze toenmalige aanvoerder Yvo van Engelen was vorig jaar al gestopt en dit jaar gaat helaas Andrew Beekmans stoppen in verband met zijn werk. Verder gaat iedereen gelukkig door, al is er door verschillende clubs nog wel flink aan onze keeper (Matthew van Dommelen, red.) getrokken, maar wij zijn heel blij dat hij toch blijft.

En welke spelers komen volgend seizoen de gelederen versterken?
“Centrale verdediger Karan Sampat komt over van TGG maar heeft voorheen ook al bij Vlijmense Boys gespeeld. En Tim Willemse is een keeper die overkomt van RKDVC. Verder hebben we met verschillende spelers van het tweede elftal afspraken gemaakt om te kijken wie eventueel de stap kunnen en willen maken.

Wat zijn de verwachtingen en doelstellingen voor het komende seizoen?
“Doelstelling blijft gelijk aan die van vorig jaar: we gaan voor de top 5 en ook voor een periodetitel. Met onze kwaliteiten is dat een reëel doel al zal dan wel alles moeten kloppen.”