Voortuitblik op het aankomende seizoen met de assistent trainer van VV Uno Animo Rick van Loon

Foto: Archief Uno Animo

Loon op Zand – Steeds meer mensen in Nederland zijn gevaccineerd, de tendens qua Corona besmettingen is dalend en het normale leven lijkt voorzichtig weer opgepakt te kunnen gaan worden. Hopelijk zet deze lijn zich door en kan er in het laatste weekend van september gestart worden aan weer een volledig voetbalseizoen. De komende weken gaan we in gesprek met een aantal regionale trainers om vooruit te blikken op het aankomende seizoen. Deze keer gaan we in gesprek met de assistent trainer van Uno Animo: Rick van Loon.

Er kan inmiddels weer met het volledige team getraind worden; de voorbereidingen op het komende seizoen kunnen gestart worden. Hoe kijk je hier als trainer tegenaan?
“Zodra we weer mochten hebben we de training met de spelers van onder de 27 jaar opgepakt. Gelukkig was de animo hiervoor groot. Sinds we door de versoepelingen weer compleet mogen trainen, hebben we bijna iedere dinsdag en donderdag getraind met een groep van meer dan zestien spelers. Gelukkig mogen we nu ook weer toe gaan werken naar het spelen van wedstrijden en kunnen we ons eindelijk weer gaan meten met andere teams.”

Hoe gaat deze voorbereiding er voor jouw club uit zien?
“We zijn op dit moment nog twee keer in de week aan het trainen en we sluiten dit blok af met nog een aantal oefenwedstrijden. In deze wedstrijden willen we met de nieuwe groep alvast een start maken. Zo spelen we zondag 27 juni (morgen) tegen Jong Brabant en donderdag 1 juli tegen SVSSS. Daarna gaan we een weekend weg met de gehele selectie met hopelijk een mooie pot van het Nederlands elftal, waarna we de zomerstop in gaan. We starten met Uno Animo de voorbereiding dan echt op dinsdag 3 augustus en spelen 21 augustus onze eerste vriendschappelijke wedstrijd tegen SSC’55. Vervolgens spelen we op 24 augustus nog tegen RWB Waalwijk en op zondag 29 augustus organiseren we bij Uno Animo het KLM Toernooi (Kaatsheuvel, Loon op Zand en de Moer). Hier doen alle clubs uit de gemeente Loon op Zand aan mee. Ter afsluiting spelen we op 7 september nog een wedstrijd tegen RKDVC en dan moeten we klaar zijn voor de eerste échte wedstrijden.”

Welke spelers zijn er volgend seizoen niet meer bij?
“Er is één speler die ons gaat verlaten: Piet Adams gaat voor een avontuur in België. Ook zijn er helaas een aantal spelers die ons verlaten door langdurige blessures: Sil de Veer en Stan van Kuijk. Verder blijft de selectie compleet.”

En welke spelers komen volgend seizoen de gelederen versterken?
“Er is een speler die er van buitenaf bij komt, maar dat is een oude bekende: Thom van de Ven. Hij komt over van VV Berkdijk en heeft een paar jaar in Kaatsheuvel gespeeld. Hij komt nu weer terug bij zijn oude club om te proberen een basisplaats in één te bemachtigen. Daarnaast zijn er een zestal spelers die vanuit de jeugd doorstromen richting de selectie: Max Franken, Xander Blaakman, Niels van Rossum, Jimmy Lommers, Remco de Man en Menno Witlox. We hebben hierdoor weer een goedgevulde selectie, waar we mee aan de slag kunnen.”

Wat zijn de verwachtingen en doelstellingen voor het komende seizoen?
“We zijn vorig seizoen gestart aan een transformatie van ons elftal, nadat er een aantal ervaren jongens gestopt waren. Dit maakte ook dat we een andere speelstijl in zijn gaan passen. Waar we in de voorgaande seizoenen eerder voor de lange bal kozen, kiezen we nu veel vaker voor de voetballende oplossing. Tijdens de voorbereiding en in de gespeelde competitiewedstijden ging dit gepaard met goed voetbal, maar dit konden we vaak niet lang genoeg volhouden. Hiermee willen we aan de slag blijven gaan, om het zodoende langer vol te houden. Uno Animo is de laatste jaren geen hoogvlieger gebleken in de tweede klasse, maar voor een relatief kleine club is het zeer knap dat we nu al voor het twaalfde seizoen in deze klasse uit mogen komen.”