Voortuitblik op het aankomende seizoen met VV Dongen Zaterdag trainer Luke van Overbeek

Foto: © Piet Scheepers

Dongen – Steeds meer mensen in Nederland zijn gevaccineerd, de tendens qua Corona besmettingen is dalend en het normale leven lijkt voorzichtig weer opgepakt te kunnen gaan worden. Hopelijk zet deze lijn zich door en kan er in het laatste weekend van september gestart worden aan weer een volledig voetbalseizoen. De komende weken gaan we in gesprek met een aantal regionale trainers om vooruit te blikken op het aankomende seizoen. Deze keer gaan we in gesprek de trainer van VV Dongen Zaterdag: Luke van Overbeek.

Er kan inmiddels weer met het volledige team getraind worden; de voorbereidingen op het komende seizoen kunnen gestart worden. Hoe kijk je hier als trainer tegenaan?
“Ik heb er enorm veel zin in om weer echt aan de bak te gaan. Ik kijk uit naar het moment waarop we weer kunnen gaan voetballen tegen andere clubs en we met de groep weer toe kunnen werken naar de wedstijd op zaterdag.”

Hoe gaat deze voorbereiding er voor jouw club uit zien?
“De voorbereiding wordt wat langer dan normaal, we hebben natuurlijk een lange tijd stil gelegen en doordat er geen wedstrijden gespeeld worden willen we ons optimaal gaan voorbereiden richting het nieuwe seizoen. Dit doen we door vroeg te beginnen met trainen (op 31 juli al, red.) en dit drie keer per week te doen. Daarnaast spelen we zoveel mogelijk oefenwedstrijden om ook voldoende wedstrijdritme op te doen. We spelen de eerste oefenwedstrijd op 14 augustus uit tegen VV Zwaluwe en spelen voor aanvang van de competitie ook nog tegen FC Tilburg Zaterdag 1, DVVC, RFC Zaterdag en The Gunners.”

Welke spelers zijn er volgend seizoen niet meer bij?
“Er veranderd erg veel in onze selectie. Een groot aantal spelers gaan naar een andere club of naar een ander team binnen de vereniging. Afgelopen jaar was een opstartjaar voor VV Dongen Zaterdag 1. Daarnaast hadden we bij Dongen afgelopen seizoen ook voor het eerst een Onder 23. Hierdoor kregen we er de nodige nieuwe leden bij. Niet iedereen heeft de Onder 23 gered, waardoor deze spelers Zaterdag 1 kwamen versterken. De meeste jongens die voor Onder 23 waren gekomen, maar in Zaterdag 1 hun minuten hebben gemaakt, zijn volgend seizoen niet meer actief bij VV Dongen.”

En welke spelers komen volgend seizoen de gelederen versterken?
“Er komt een lading aan nieuwe spelers bij. Dit zijn spelers die afkomstig zijn uit de Onder 23, maar volgend seizoen te oud zijn om voor dat team uit te mogen komen. Ook komen er spelers terug die vorig jaar hebben gekozen voor zekerheid, omdat het lang onduidelijk was wat er met Zaterdag 1 zou gaan gebeuren. Maar nu de ambitie kenbaar is gemaakt en de visie is gedeeld met de spelers komen ze weer terug op het oude nest om de groep te versterken. De nieuwe namen zijn: Nick Smans, Dennis Aarts en Jeroen Hultermans die allemaal overkomen van Olympia’60. Daarnaast komen er een aantal spelers over van de O23 of O19: Bas Jansens, Freek Dingenmans, Niels Dingenmans en Luca Kastelijns. Hier komen nog spelers bij die het niet zullen redden bij de selectie van O23.”

Wat zijn de verwachtingen en doelstellingen voor het komende seizoen?
“We hopen dat we volgend seizoen boven in de middenmoot mee kunnen gaan draaien. Zoals gezegd gaan we met een ‘nieuwe’ groep aan de slag en natuurlijk is het onze doelstelling om er een echt team van te maken waar Dongense jongens zich thuis voelen. Maar richting de toekomst ook op een goed niveau mee kunnen draaien als het eerste elftal van de zondag net te hoog gegrepen is.”