Voortuitblik op het aankomende seizoen met RFC Zondag trainer Joey Verhoeven

Raamsdonksveer – Steeds meer mensen in Nederland zijn gevaccineerd, de tendens qua Corona besmettingen is dalend en het normale leven lijkt voorzichtig weer opgepakt te kunnen gaan worden. Hopelijk zet deze lijn zich door en kan er in het laatste weekend van september gestart worden aan weer een volledig voetbalseizoen. De komende weken gaan we in gesprek met een aantal regionale trainers om vooruit te blikken op het aankomende seizoen. Dit keer is de beurt aan de hoofdtrainer van RFC Zondag: Joey Verhoeven.

Er kan inmiddels weer met het volledige team getraind worden; de voorbereidingen op het komende seizoen kunnen gestart worden. Hoe kijk je hier als trainer tegenaan?
“Het is natuurlijk een erg vervelend en teleurstellend jaar geweest. Wij zijn gedurende het grootste gedeelte van het jaar wel blijven trainen, ondanks de geldende beperkingen. In tweetallen, viertallen en uiteindelijk ook weer in groepsverband. Half juni zijn we gestopt en dan houden we een zomerstap van een maandje. In de derde week van juli (20 juli, red.) pakken we de draad weer op. Dit zie ik dan als de echte voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen; hopelijk zonder beperkingen. Het zal allemaal weer helemaal opnieuw moeten gaan beginnen met elkaar. Het goed trainen, het conditionele aspect, het tactisch aspect, et cetera. We moeten zorgen dat we weer de scherpte hebben zodra we de competitie gaat aanvangen. Dan spelen we eindelijk weer voor de punten en daar doen we het voor! Presteren in combinatie met gezelligheid na een wedstrijd, ik heb het echt gemist.”

Hoe gaat deze voorbereiding er voor jouw club uit zien?
“Aangezien we niet stil hebben gezeten de afgelopen maanden zie ik de huidige voorbereiding, die op 20 juli gestart is, gewoon als een normale voorbereiding. We gaan het wederom opbouwen met elkaar en hierbij ook vooral aandacht voor het belastbaarheidsniveau van de spelers. Hier zal ik goed op letten. En voor de rest zullen we een aantal oefenwedstrijden gaan spelen, en uiteindelijk de puntjes op de i zetten wanneer we het bekerprogramma hebben. Om zodoende zo fit mogelijk, en met de juiste intentie en (team)afspraken de competitie aan te vangen.”

Welke spelers zijn er volgend seizoen niet meer bij?
“Er zijn drie spelers die de zondag 1 selectie gaan verlaten: Mathijs Kerst gaat naar vv Raamsdonk, Roy Mulder gaat in RFC 2 spelen en Ole van Beek stapt over naar de zaterdagselectie. Voor alle drie de spelers geldt dat ze te weinig minuten hebben gemaakt en daarom de keuze hebben gemaakt om elders te gaan spelen.”

En welke spelers komen volgend seizoen de gelederen versterken?
“We hebben er één nieuwe speler bijgekregen en dat is Jari Langermans. Hij is een echte aanvaller komt over van VV Waspik af en heeft daarvoor in de senioren bij Right’Oh gespeeld. Daarvoor speelde hij nog in de jeugd bij Veerse Boys, voor hem dus een terugkeer.”

Wat zijn de verwachtingen en doelstellingen voor het komende seizoen?
“Ik verwacht, en dat is direct ook de doelstelling dat wij als groep hebben, dat we mee gaan dingen voor de bovenste drie plekken. We willen met deze groep, die bestaat uit een goede mix van 20 tot 22 spelers, meespelen voor promotie naar de derde klasse. Het liefst met een kampioenschap en anders met promotie door middel van de nacompetitie.

Een tweede doelstelling is om de jeugd die afgelopen twee jaar overgekomen is meer ervaring op te laten doen. Bijvoorbeeld het spelen onder een bepaalde druk, om zo uiteindelijk ieder voor zich door te ontwikkelen binnen dit team.”